Hvordan starte med alpakka?

 • Gjør din egen alpakka-gransking
 • Spør i fora.
 • Sjekk Internett.
 • Ta en telefon til en alpakkaoppdretter
 • Finn ut hva du vil oppnå, dette er viktig for å kunne velge riktige dyr
 • Tenk over dine mål for alpakkadriften
 • Kjøp alpakkaer.(Den morsomste delen!)
 • Forsikre alpakkaene
 • Sett opp gården din med gjerder og åpent rom i stallen.
 • Bli med i avlslag, foreninger og grupper
 • Finn en god veterinær. Vi har en veterinær som er veldig flink, og har sagt seg villing til å være støtte for andre veterinærern
 • Ta gjerne et alpakkakurs. Det koster ikke mye og vil garantert gi deg mange gode tips!

Og deretter er det bare å realisere drømmen om alpakka, nyte dyrene og utnytte fiberen slik du ønsker.

Kvalitetsliv!

NC Paris Pavlova ble født en regnværsdag i 2010

Vist 810 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Fascinerende og vakre dyr, her må det følges med!

De er herlige skapninger :-) og fiberen deres er en av de man kan si “høres det ut for godt til å være sant er det sikkert det”, men her er det faktisk så bra. Du burde prøve et par alpakkasokker, du vil aldri ville gå med andre sokker hvis du først prøver de.

For mange år siden fikk jeg to par sokker fra Sør-Amerika, det var snakk om at de skulle være av alpakka-ull. Det er de beste sokkene jeg har hatt, uslitelige. Bruker de alltid om vinteren, da det er litt gulvkaldt her. De er mer effektive enn raggsokker, og mye mykere, klør ikke i det hele tatt!

Høres ut som om du fikk et par gode sokker da ja :-) Vi begynte å selge alpakkasokkene våre for fire år siden, og forsynte oss selvsagt av den første forsendelsen. Vi er jo forpliktettil å prøve før vi selger! ;-) Jeg har den dag i dag fortsatt sokker fra det partiet :-) Jeg går de med de året rundt, jeg fryser ikke, jeg svetter ikke. Og mykere enn mykest er de. Alpakka er som skapt for det norske klimaet.

Flott å høre om din positive erfaring!

Kikket litt på butikken din nå; mine sokker er mye tjukkere enn sokkene som er vist der, og flerfargete, omtrent som på bildet av hundedekkenet:

De var håndlagete og kjøpt på et marked, så de har ikke noe merke. Bare muntlig overlevering om at det var alpakka-ull!

Sokkene våre er maskinlaget, så de er strikket mye tettere, dermed trenger de ikke å være tykkere. Husk alpakkafiber isolerer fem ganger bedre enn ull fra sau. De er også forsterket i tå, såle og hæl for slitestyrke. Som sagt, jeg har brukt kun disse sokkene i fire år nå :-)

Vi tok inn håndstrikkede flerfargede sokker for lenge siden, men de viste seg å være altfor kortlivede til at vi valgte å selge de.

Er ikke det dekkenet lekkert :-)) De lages av Quecha indianerene, det er en landsby Alqo Wasi har bestemt seg for å bistå, og det er kvinnene som lager de. Dette har ført til ikke bare en høyere velstand i landsbyen, men også at kvinnene har fått høyere status :-)

Jo, dekkenet er helt nydelig! Schäferhunden min sa at han ville ikke ha, han er så fornøyd med ulvepelsen sin! Men jeg kunne godt ha tenkt meg en poncho eller et sjal i tilsvarende farger og teknikk. Hadde passet flott til det ene sokkeparet, som er i glade, friske farger. Jeg bruker aldri sko utenpå sokkene, går rett på parketten. Etter mange års slikt bruk er de ikke slitt i det hele tatt. Nå blir det varmepumpe her, så da blir nok ikke behovet for å pakke seg inn i ull om vinteren så stort. Får vurdere de maskinstrikkete sokkene da!
En levende gressklipper med tredeputer høres ut som en drøm! Vi har ca. 3 mål, hvorav halvparten er beitbart, men i et villastrøk ville vi nok ha fått både naboene og kommunen på nakken hvis vi satte inn geit eller alpakka her! ;-))

Vet du, da vi flyttet hit og sa vi skulle begynne med alpakka var naboene meget skeptiske. De tenkte lyd, fluer og lukt! Men det er faktisk ikke noe slikt hos alpakkaen, og da naboene oppdaget det adopterte de tvert hele flokken :-))

Har du sett Janice og Montaana i nettbutikken? De tre første kvinnene som prøvde de på kjøpte de :-) De er vidunderlig å ha på, kledelig og går aldri av moten. Kan anbefales på det sterkeste. (særlig Janice som er 100% baby alpakka) :-))

Lekkert! En slags mix mellom sjal og poncho. Går det an å legge direkte link til nettbutikken fra forsiden?

Jeg vet ikke helt hva du mener? Tenker du på forsiden til sonen? Ellers er direktelinken her:-)

Sånn ja, nå var butikken lettere å finne! Takk for en flott bildereise til Chile, måtte legge fra meg et “Bra!” på hvert eneste bilde der. Ble den flotte, svarte hingsten deres? Lurer også på hvor omstendelig det er å frakte et såpass stort dyr den lange veien!

Alpakkaen er ikke veldig stor, den er 1m over manken, men jeg skjønner hva du mener :-) Det er veldig omstendelig, med spesialbygde kontainere og flyreise med ruter som skal godkjennes av Mattilsynet. Ting kan gå galt, og gjorde det nesten da de lastet dyrene ombord i et fly som ikke hadde luftsirkulasjon i rommet de ble stående i. Heldigvis var kapteinen oppmerksom! Karantene både i Chile og her, bilreisen ned fra Altiplano er et kapittel for seg, og… det er utrolig mange ting som skal fungere for å komme i mål. Rolf var og plukket ut dyrene for nesten nøyaktig et år siden, vi fikk de for 4 uker siden.

Her i Norge er det ikke noe problem å frakte de. En hestehenger gjør jobben helt fint :-)

Den svarte hingsten var grunnen til at Rolf dro, det er veldig veldig vanskelig å finne en svart alpakka, men nå er han her. Jeg skrev en liten notis hvor han var med :-) Tusen takk for alle Bra! Det er alltid veldig hyggelig å se at folk ser på bildene og leser det du skriver – og liker det :-)

Annonse

Nye bilder